П`ятниця, 19.04.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Малинський професійний ліцей"

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 10 » Тиждень професії кухаря
16:46
Тиждень професії кухаря

          З метою підвищення інтересу до обраної професії, піднесення її престижу серед учнів у  ДНЗ «Малинський професійний ліцей»  з 26 по 30 березня 2018 р. проходив  тиждень з професії: «Кухар», «Офіціант». 
          
Цікаві заходи, підготовлені і проведені майстрами виробничого навчання  та викладачем, були спрямовані на популяризацію професій, зацікавленість учнів до обраної сфери діяльності, розвиток їх творчих здібностей. Учні не тільки застосовували  здобуті теоретичні та практичні знання, а й демонстрували  свої творчі вміння. 
          
Кожний день тижня був насичений різноманітними цікавими заходами, які у повній мірі розкрили суть професій, їх властивості, специфіку, умови навчання.
          Вже в перші дні учні з цікавістю і творчим натхненням готували свої витвори, демонстрували кулінарні таланти і презентували їх на виставці: «Кухарі фантазують».
          Корисними були інформаційні хвилини: «Інноваційні технології використання мікрохвильової печі» (майстер в/н Марценюк К.Г.) та «Сучасні виробничі технології» (викладач Кулініч Л.М.). В холі ліцею учнями була представлена виставка сервіровки столів: «Осінній листопад», «Чайний стіл», «Леді – фуршет» під керівництвом Гриневич Л.М, Кулініч Л.М.
          Захоплююче пройшли майстер-класи: «Складання полотняних серветок» (Горай А, Єнько М., учні 3-го курсу), «Виготовлення прикрас з цукрової мастики» (майстер в/н Марценюк К.Г.), відео «Декантування вина» (Черкас В., учень 3-го курсу).  Всі бажаючі мали можливість познайомитись з різними способами складання серветок, виготовлення квітів із мастики. 
          
Під час конкурсів фахової майстерності, які провели майстри в/н Данильчук О.П., Марценюк К.Г. учні першого та другого курсів показали свої теоретичні і практичні знання та навички, вміння творчо мислити, впроваджувати власні ідеї та знаходити шляхи їх практичної реалізації. Конкурсанти з творчим натхненням підійшли до завдання, зумівши показати свою майстерність та передати красу готовим стравам: «Картопляне пюре запечене», зрази «Хрещатик».
         В рамках тижня був проведений відкритий урок на тему: «Сервіровка столів до банкетів»  (майстер в/н Зелінська Т.Л. з групою 3-го курсу). 
          
Змагання – це цікавий і дієвий метод навчання, який збагачує думки учнів уявою, а душу – адреналіном. Так змістовно та захоплююче пройшли конкурс – гра «Офіціант на всі 100» (викладач Кулініч Л.М.) і позаурочний захід професійного спрямування  «Вінегрет шоу» (майстри в/н  Данильчук О.П., Шевчук Л.М.). 
          
Завершальним етапом професійного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії, на якому голова методичної комісії Кулініч Л.М. підвела підсумки проведених заходів та відзначила високий професійний рівень майстрів виробничого навчання. Загалом тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої. І не дивно, бо важка, але одночасно і захоплююча професія кухаря та офіціанта приносить людині справжню насолоду,  велике задоволення: вона дає їй можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи, піднімає настрій, дарує здоров’я і довголіття.

Голова методичної комісії Кулініч Л.М.

  

 

 

 

 

Переглядів: 203 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: